Sziasztok! 

Íme az új cikk!

 

 

Húsz darab készülhet a Sesto Elemento nevű szuperkönnyű tanulmányból. A tavalyi Párizsi Autószalonon bemutatott sportautó szinte minden eleme szénszálból készült.

 

A brit Dailymail online változata úgy értesült, hogy a Lamborghini gyártani fogja a tavaly ősszel bemutatott Sesto Elemento, azaz a "hatodik elem" nevű tanulmányautóját, amely azzal keltett szenzációt, hogy szinte az összes eleme pillekönnyű, ám sajnos méregdrága szénszálból készült.

 

A futurisztikus formájú Lamborghininek nem csupán a karosszériája és a burkolatai készültek szénszálból, hanem a hajtáslánc, az utastér és a futómű legtöbb eleme is, így nem csoda, hogy egy tonna alatt tudták tartani az autó súlyát. Érdekes módon a tanulmányhoz nem fejlesztettek új motort, hanem a Gallardóból is ismert 5,2 literes V10-est építették a két ülés mögé, 600 lóerő körüli teljesítménnyel.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wwwtyboreshesoyam.blog.hu/api/trackback/id/tr232900596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása